torsdag 3. april 2008

IM og Meebo

Som eksempel på Instant Messaging (IM) her vi valgt å bruke Google Talk (GTalk). Dette fordi vi da kan bruke samme profil og passord som vi bruker på bloggene våre, siden både Google Talk og Blogger er Google-verktøy.

For de som har laget en Google-konto med en annen e-postadresse enn Gmail, så vil en få opprettet en Gmail-adresse automatisk når en logger på Google Talk. En kan da bruke begge disse e-postadressene for å logge seg på Blogger, Google Talk og andre Google-verktøy.

Hvis en oppgir brukernavnet sitt til kollegene på kurset kan vi legge hverandre til som kontakter og bruke Google Talk til å kommunisere underveis. (Se forrige post der en del av deltakerne på kurset forrige fredag har lagt brukernavnet i kommentarfeltet. Husk å bare skrive inn det som står foran @gmail.com, så slipper en eventuell spam).

Google Talk kan enten lastes ned på datamaskinen, brukes i en web-gadget eller i Meebo.

Meebo er en nettside og er verktøy som en kan bruke til å logge på forskjellige IM-kontoer uten å laste ned et eget program på datamaskinen. Der kan en logge inn med Google Talk, MSN, Yahootalk og flere IM-tjenester. Husk at for å snakke med hverandre må en ha konto hos samme IM-tjeneste, dvs for å snakke med en venn på MSN må begge ha MSN-konto.

En kan også lage en egen Meebo-profil. Det kan være lurt hvis en har kontoer hos flere IM-tjenester og vil logge på alle samtidig. En bruker også Meebo-kontoen til å lage chattebokser eller chatterom (slik som her på Troms2null-bloggen).